HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

35 Eengezinswoningen Gemert maken plaats voor 42 kleinere huizen35 Eengezinswoningen Gemert maken plaats voor 42 kleinere huizen
Dinsdag 19 april 2016 om 16:00 uur

35 Eengezinswoningen Gemert maken plaats voor 42 kleinere huizen

 
Foto's
 
1
 
 
REAGEER

 
GEMERT - In de Drossard Meijerstraat en Dr. Douvenstraat in Gemert worden over vijf jaar 35 huurhuizen gesloopt om plaats te maken voor 42 kleinere woningen.

Gezien de verwachte bevolkingssamenstelling van Gemert-Bakel heeft Goed Wonen te veel eengezinswoningen, 60 tot 70 procent van de totale woningvoorraad. "In de toekomst is het omgedraaid. Dan is datzelfde percentage nodig aan woningen voor eenpersoonshuishoudens", zegt directeur/bestuurder Hans Vedder.

De te slopen woningen in de twee straten liggen met de achtertuinen tegen elkaar aan en vormen een compleet blok. Het gaat om de oneven nummers 59 tot en met 89 in de Drossard Meijerstraat en de even nummers 10 tot en met 46 in de Dr. Douvenstraat. De huizen zijn vijftig jaar oud en hebben geen boekwaarde meer.

Het wijkje gaat er heel anders uitzien. "Het is typisch jaren '70-bouw, allemaal rijtjeshuizen. We willen er een mooiere wijk van maken met meer groen, meer ruimte en meer variatie met ook een appartementencomplex. Wellicht dat we ook nog een straatje doorsteken tussen de Meijer- en de Douvenstraat."

Alle 35 betrokken huishoudens zijn volgens Goed Wonen op de hoogte gesteld. Ze worden ergens anders ondergebracht en kunnen als ze dat willen ook weer terugkeren. 

Bron: Eindhovens Dagblad

 

«  Nieuws overzicht..