HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Aedes wil toch gluurverhogingAedes wil toch gluurverhoging
Dinsdag 19 juni 2012 om 12:00 uur

Aedes wil toch gluurverhoging

Een brief van Aedes aan de Eerste Kamer heeft de Woonbond erg verbaasd. De koepel van corporaties vraagt de Eerste Kamer om de gluurverhoging zo snel mogelijk in te voeren in het belang van verhuurders èn huurders.

Dit is een serieuze koerswijziging van Aedes. Tot nu toe schreef de vertegenwoordiger van de corporaties altijd dat de gluurverhoging niet haar voorkeur had, omdat er betere alternatieven waren. In plaats van 5% extra huurverhoging voor huurders met een gezinsinkomen boven 43.000 euro had Aedes liever dat serieus werk zou worden gemaakt van de huursombenadering. Daarover wordt in deze brief echter niet meer gesproken.

/pages/nieuws/images/kortNieuws/Gluurverhoging_400x300.jpgVolgens Aedes is het in het belang van verhuurders èn huurders om snel de gluurverhoging in te voeren. Dat is natuurlijk onzinnig. Huurders zijn er vooral bij gebaat dat deze wet in de prullenbak verdwijnt. De Woonbond heeft de Eerste Kamer daarom opgeroepen tegen de gluurverhoging te stemmen. De oproep van Aedes om vaart te maken met de besluitvorming wordt echter ook niet gedeeld door veel verhuurders. Een grote meerderheid van de corporaties heeft inmiddels al bekendgemaakt de gluurverhoging niet per 2012 in te willen voeren, ook als de Eerste Kamer voor de wet stemt. Dit toont aan dat de haast, waar Aedes op aandringt, niet nodig is voor het grootste deel van haar achterban.

Omdat het grootste deel van de corporaties in 2012 kiest voor inflatievolgend huurbeleid, is de reden om de gluurverhoging met grote spoed in te voeren komen te vervallen. In tegenstelling tot Aedes zou de Woonbond de besluitvorming het meest zorgvuldig vinden als de wet in deze vorm niet zou worden aangenomen.

Bron: de Nederlandse Woonbond (www.woonbond.nl)

«  Nieuws overzicht..