HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Akkoord over woningmarkt: huren minder hard omhoogAkkoord over woningmarkt: huren minder hard omhoog
Woensdag 13 februari 2013 om 01:00 uur

Akkoord over woningmarkt: huren minder hard omhoog

Regeringspartijen VVD en PvdA hebben samen met D66, ChristenUnie en de SGP een prinicipeakkoord gesloten voor de woningmarkt. Zo gaan de huren minder hard omhoog en hoeven huizenkopers 50 in plaats van 100 procent van de hypotheek verplicht af te lossen. Dat meldden bronnen aan RTL Nieuws.

Minister Blok van Wonen was na het overleg opgelucht, maar eerst moeten de fracties van de partijen zich nog over de plannen buigen. Daarna zal er om 10.30 uur een persconferentie worden gegeven. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de plannen. De persconferentie en het debat worden live gestreamd op RTLNieuws.nl.

Het overleg vond de hele avond achter gesloten deuren plaats. Door dit nieuwe akkoord moet het regeerakkoord waarschijnlijk opgebroken worden. Daarom waren naast fractieleiders Diederik Samsom van de PvdA en Halbe Zijlstra van de VVD, ook premier Mark Rutte en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën bij het overleg aanwezig.

Alle maatregelen op een rijtje:

Een goede zaak

Premier Mark Rutte liet na afloop weten dat de kosten van de aanpassingen van de plannen beperkt zijn. Dat er nu een overeenkomst is, is een 'goede zaak', vindt minister Blok. Hij noemt het 'heel goed' en in het belang van de economie dat er nu een akkoord is.

 

De regeringspartijen hebben D66, ChristenUnie en SGP nodig om in de Eerste Kamer een meerderheid te vinden voor de plannen voor de woningmarkt. Het overleg met het CDA mislukte, omdat die partij niet mee wil werken aan huurverhogingen.

Bron: RTL Nieuws

«  Nieuws overzicht..