HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Beperkte huurverhoging voor huurders Goed WonenBeperkte huurverhoging voor huurders Goed Wonen
Woensdag 25 maart 2015 om 10:30 uur

Beperkte huurverhoging voor huurders Goed Wonen

woensdag 25 maart 2015 - 10:01|Kristie Raaijmakers

GEMERT-BAKEL - Goed Wonen gaat per 1 juli gaat een beperkte huurverhoging doorvoeren. Goed Wonen en Stichting Huurdersbelang Gemert-Bakel maken zich zorgen over de betaalbaarheid van het wonen in de toekomst. Daarom heeft Goed Wonen de bewuste keuze gemaakt om niet de maximaal toegestane huurverhoging door te voeren. Voor alle groepen huurders wordt deze beperkt.

Het Huurdersbelang heeft Goed Wonen geadviseerd over de huurverhoging. Beide partijen staan achter het genomen besluit. "Na keihard onderhandelen hebben we dit resultaat kunnen behalen ten gunste van alle huurders. Dit succes mag gevierd worden", aldus Rob van Jaarsveld van Huurdersbelang Gemert-Bakel. Huurders met een gezinsinkomen lager dan € 34.229,-, krijgen een huurverhoging van 1 procent. Dit percentage is gelijk aan het inflatiepercentage.

Huurontwikkeling
Zowel Goed Wonen als het Huurdersbelang zijn van mening dat sterkere schouders hogere lasten kunnen dragen. Vandaar dat de middeninkomens (€34.229,- tot € 43.786,-) een huurverhoging krijgen van maximaal 1,5 procent. Huishoudens met een hoger inkomen (hoger dan €43.786,-) betalen 2,5 of 3,5 procent huurverhoging, afhankelijk van de hoogte van hun huur in vergelijking met de kwaliteit van de woning. Dit wordt berekend met een streefhuurpercentage. Een huurder die een woning huurt waarvan het percentage lager is dan 60 procent, krijgt een verhoging van 3,5 procent. De huurder die een woning huurt waarvan het percentage gelijk of meer is dan 60 procent, krijgt een huurverhoging van 2,5 procent. Daarnaast hebben Goed Wonen en het Huurdersbelang Gemert-Bakel afgesproken om op korte termijn de huurontwikkeling, dus de betaalbaarheid van het wonen, voor de komende jaren te bespreken en daar afspraken over te maken. Huurders van Goed Wonen ontvangen eind april persoonlijk bericht over de huurverhoging die voor hen geldt.

Bron: Kristie Raaijmakers, weekbladvoorgemertbakel.nl

«  Nieuws overzicht..