HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Beweging in overleg over woningmarktBeweging in overleg over woningmarkt
Dinsdag 12 februari 2013 om 19:30 uur

'Beweging in overleg over woningmarkt'

DEN HAAG - Er zit beweging in het overleg tussen tussen het kabinet en de fractievoorzitters van D66, ChristenUnie en SGP over de woningmarkt.

Foto:  ANP

Er zit beweging in het overleg tussen tussen het kabinet en de fractievoorzitters van D66, ChristenUnie en SGP over de woningmarkt.

Dat verklaarden Alexander Pechtold (D66) en Arie Slob (ChristenUnie) na een gesprek op het ministerie van Stef Blok (Wonen).

Het overleg is voor een dinerpauze geschorst. Het wordt later op de avond in het gebouw van de Tweede Kamer voortgezet. Volgens een ingewijde zouden dan ook PvdA-fractieleider Diederik Samsom en zijn VVD-collega Halbe Zijstra aanschuiven en mogelijk zelfs premier Mark Rutte.

Nieuwe poging

De onderhandelingen over het woondossier met het CDA liepen maandag stuk, waarna het kabinet een nieuwe poging ondernam met D66, ChristenUnie en SGP. Het kabinet heeft de steun van oppositiepartijen nodig om de eigen plannen voor de woningmarkt door de Eerste Kamer te krijgen.

Het kabinet wil onder meer de huren fors verhogen en de corporaties een verhuurdersheffing van 2 miljard euro opleggen. Ook wil het de hypotheekregels strenger maken.

 

Door: ANP

«  Nieuws overzicht..