HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Bewoners willen macht over de eigen wijkBewoners willen macht over de eigen wijk
Maandag 12 december 2011 om 00:00 uur

 12-12-2011Bewoners willen macht over de eigen wijk

Op de Landelijke Bewonerdag is het Manifest van de Actieve Bewoners uitgereikt aan minister Piet Hein Donner in de Eusebiuskerk in Arnhem.

Duizenden bewoners uit aandachtswijken hebben in dit manifest de voorwaarden geformuleerd, waaronder bewoners actief willen zijn in de wijk. Donner meldde op alle punten van het Manifest te zullen ingaan bij de agenda burgerschap. 'Ik kan u wel al zeggen dat ook ik het tijd vind om van burgerparticipatie naar overheidsparticipatie te gaan,' reageerde hij.

Jos van der Lans (eindredacteur Manifest) en minister DonnerDe bezuinigingen treffen de mensen in de aandachtwijken het hardst. Buurthuizen worden gesloten, welzijnswerkers worden ontslagen en er is bijna geen geld meer voor leefbaarheidsprojecten. Een harde klap in het gezicht van mensen die zich vrijwillig inzetten voor hun wijk. Minister Donner heeft hen gezegd dat zij meer verantwoordelijkheid krijgen voor de leefbaarheid in de eigen wijk. "Bewoners krijgen een sleutelrol bij het vergroten van de leefbaarheid in hun wijk," zegt minister Donner. Diezelfde bewoners hebben nu teruggesproken tegen de politiek. Ze hebben in het Manifest van de Actieve Bewoner gesteld onder welke voorwaarden zij die rol oppakken.

In het Manifest van de actieve bewoner staan onder meer de volgende voorwaarden:

Foto: Iona Hogendoorn, bron: www.woonbond.nl

«  Nieuws overzicht..