HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Bijeenkomst inrichting DoonheideBijeenkomst inrichting Doonheide
Zaterdag 8 juli 2017 om 14:30 uur

Bijeenkomst inrichting Doonheide

zaterdag 8 juli 2017 - 12:48|Willie Thijssen
Doonheide. (Bron: Google Maps)

GEMERT-BAKEL - De provincie is bezig met de aanleg van de weg Noord-Om. Dit wordt de verbindingsweg tussen de Boekelseweg (N605) en de Peeldijk (N272). Een aantal wegen in de kern Gemert krijgt hierdoor een iets andere functie. Donderdag 13 juli is er een informatiebijeenkomst over de inrichting van de weg Doonheide.

Het doel van de nieuwe verbinding Noord-Om is om het doorgaande verkeer door Gemert te verminderen. Een aantal wegen in de kern Gemert krijgt hierdoor een iets andere functie. De gemeente werkt aan een visie voor het wegprofiel en de inrichting van die wegen. Om de wensen en ideeën van de bewoners en belanghebbende te betrekken in de visie, organiseert de gemeente een aantal informatiebijeenkomsten. De eerste bijeenkomst, over de inrichting van de weg Doonheide is donderdag 13 juli van 19.30 tot 21.00 uur bij de gemeentewerf aan de Cortenbachstraat 4 in Gemert. De andere informatiebijeenkomsten volgen na de zomervakantie. Direct aanwonenden worden hierover per brief geïnformeerd.
Het doel van de bijeenkomsten is dat de bewoners en belanghebbenden vertellen wat zij belangrijk vinden of welke mogelijke knelpunten zij in de huidige situatie ervaren. Deze informatie, samen met de noodzakelijke technische randvoorwaarden, vertaalt de gemeente vervolgens in het optimale principe-wegprofiel.


Het is niet zo dat de aanpassingen voor alle betreffende wegen direct worden uitgevoerd. Voor het moment van uitvoering wordt gezocht naar mogelijke combinaties met bijvoorbeeld een rioolvervanging of groot onderhoud. 

Bron: http://www.weekbladvoorgemertbakel.nl

«  Nieuws overzicht..