HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Blok praat met D66, CU en SGPBlok praat met D66, CU en SGP
Dinsdag 12 februari 2013 om 00:30 uur

Blok praat met D66, CU en SGP

Stef BlokStef BlokANP

Minister Blok heeft de hele avond met D66, de ChristenUnie en de SGP gesproken over zijn plannen voor de woningmarkt. Hij hoopt op hun steun voor zijn plannen in de Eerste Kamer. De drie oppositiepartijen kwamen aan de beurt nadat overleg met het CDA was mislukt.

Het overleg was vooral verkennend; de komende dag wordt pas echt onderhandeld. Ik heb nu vooral geluisterd, twitterde D66-leider Pechtold. ChristenUnie-voorman Slob twitterde om middernacht: "Het zal er om spannen of we er de komende dagen met minister Blok uitkomen. Zie nog veel hindernissen."

Meerderheid

Het kabinet zoekt een meerderheid in de Eerste Kamer voor de plannen met de woningmarkt. Minister Blok wil onder meer de huren verhogen en de woningcorporaties een heffing opleggen van 2 miljard euro.

Het CDA wilde niet verder gaan dan 800 miljoen. Een hogere heffing gaat volgens het CDA ten koste van nieuwbouw en daarmee de bouwsector. Ook de huurverhoging vinden de christendemocraten te fors.

Haast

Blok heeft haast, want de huurverhoging kan alleen op 1 juli worden doorgevoerd. Om dat mogelijk te maken moet deze week de Tweede Kamer akkoord gaan. Over twee weken, na het krokusreces, moet dan de Eerste Kamer instemmen.

Bron: NOS

«  Nieuws overzicht..