HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Bouw Totaal failliet, 43 ontslagenBouw Totaal failliet, 43 ontslagen
Dinsdag 19 maart 2013 om 10:00 uur

Bouw Totaal failliet, 43 ontslagen

Geplaatst op: 19/03/2013

GEMERT – Onderhoudsbedrijf Bouw Totaal Onderhoud uit Gemert is vorige week door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaart. Als gevolg hiervan hebben 43 werknemers van de onderneming hun ontslag gekregen.

Door Pieter Beekmans

Bouw Totaal werd vorig jaar overgenomen door bouwbedrijf Ponjé uit Gemert. Even na die overname werden er volgens directeur Jan-Willem Ponjé al vijftien mensen ontslagen. “Dat was noodzakelijk om aansluiting te houden bij de orderportefeuille”, aldus Ponjé.

Uitstel
Dat Bouw Totaal nu failliet is, had de directeur niet voorzien. “We wisten dat de onderneming er ten tijde van de overname relatief zwak voorstond. Maar we hadden verwacht dat het bedrijf met een financiële injectie een goede kans van slagen zou hebben. Een deel van de geplande onderhoudswerkzaamheden werden echter in de loop van 2012 uitgesteld. Klanten van Bouw Totaal zijn ook geraakt door de crisis, waardoor zij investeringen uitstelden.”

Ponjé vindt het uitermate triest dat Bouw Totaal failliet is. “Het is een situatie met alleen maar verliezers. We zijn deze uitdaging niet aangegaan om nu alweer afscheid van elkaar te moeten nemen”, zegt Ponjé, doelend op de overname.

Mfa
Door het faillissement komt de bouw van de multifunctionele accommodatie in De Mortel volgens Ponjé niet in gevaar. “De werkzaamheden die Bouw Totaal zou uitvoeren, komen pas later aan de orde. Hiervoor zal nu een andere partner gezocht moeten worden. Bouwbedrijf Ponjé kan zijn verplichting naar de gemeente gewoon nakomen.”

Volgens Ponjé hebben een aantal partijen zich gemeld voor een doorstart van delen van Bouw Totaal. Of dat ertoe leidt dat mensen hun baan kunnen behouden, kon hij vooralsnog niet zeggen.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

«  Nieuws overzicht..