HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

BZK start consultatie huurdersparticipatieBZK start consultatie huurdersparticipatie
Vrijdag 20 november 2015 om 12:00 uur

BZK start consultatie huurdersparticipatie  20-11-2015 

Het ministerie van BZK gaat in gesprek met woningcorporaties, gemeenten en huurdersorganisatie om te kijken hoe huurdersorganisaties het beste ondersteund kunnen worden bij die nieuwe taken en rechten die zij met de Woningwet hebben gekregen. Bijvoorbeeld bij het maken van prestatieafspraken.

Dat gesprek gaat het ministerie in twee rondes aan. In de eerste ronde is BZK vooral benieuwd naar de ervaringen, wensen en ideeën van corporaties, gemeenten en huurdersorganisaties. Heeft u goede voorbeelden die u met anderen wilt delen? Heeft u vragen over huurdersparticipatie die u aan ervaringsdeskundigen of BZK wilt stellen? Dan kunt u deelnemen aan deze ronde, die loopt van maandag 23 november tot en met vrijdag 4 december.

Als start voor de tweede ronde doet BZK een voorstel hoe het ministerie kan helpen de beste oplossingen ook onder de aandacht van anderen te brengen. In die tweede ronde kunnen corporaties, gemeenten en huurdersorganisaties reageren op het aanbod dat BZK doet, dat kan van woensdag 9 december tot maandag 14 december. Op dinsdag 22 december sluit BZK de consultatie met een definitief aanbod.

Meedoen en meepraten? Aanmelden kan via Woningwet2015.nl.

Bron: Aedes

«  Nieuws overzicht..