HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Corporaties beloven beterschap over beloningenCorporaties beloven beterschap over beloningen
Dinsdag 19 juli 2011 om 00:00 uur

AMSTERDAM - De beloning van toezichthouders van woningcorporaties die zijn aangesloten bij Aedes zijn vanaf 1 juli 2012 niet meer hoger dan in de salariscode van de branche is afgesproken.

Foto:  ANP

Dat laat de vereniging van woningcorporaties maandag weten.

Woningcorporaties stelden in juli vorig jaar na enkele incidenten een salariscode voor toezichthouders in.

Bij kleine corporaties is de maximale bezoldiging negenduizend euro en bij grote achttienduizend. Een op de vijf toezichthouders verdient echter meer dan dat, zo bleek zaterdag uit onderzoek van de NOS.

 

Bijbaan

 

Zo verdient commissaris van de koningin in Zuid-Holland Jan Franssen met zijn bijbaan als voorzitter van de raad van toezicht bij Delta Wonen met 25 duizend euro bijna tienduizend euro meer dan is toegestaan.

Bij corporatie Rochdale met bijna veertigduizend woningen kregen twee interim-toezichthouders in 2009 elk 74 duizend euro, terwijl zeventienduizend normaal is.

 

Overgangssituaties

 

Volgens Aedes ging het bij de door de NOS genoemde corporaties vooral om 'oudere of overgangssituaties' en gelden de normen sinds 1 juli 2010 voor nieuwe en pas vanaf volgend jaar voor de zittende toezichthouders.

"Per 1 juli 2012 zullen de toezichthouders van alle bij Aedes aangesloten corporaties voldoen aan de afgesproken honoreringscode", belooft de vereniging.

 

Bron: NU.nl

 

«  Nieuws overzicht..