HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Correcte woningregistratie nodig voor opvraag inkomensverklaringenCorrecte woningregistratie nodig voor opvraag inkomensverklaringen
Donderdag 27 november 2014 om 15:00 uur

Correcte woningregistratie nodig voor opvraag inkomensverklaringen  27-11-2014 

Woningcorporaties doen er goed aan op tijd te controleren of hun woningbezit correct bij de gemeente geregistreerd staat. Alleen met het juiste identificatienummer van een bepaalde woning kan de corporatie een inkomensverklaring opvragen bij de Belastingdienst. Die verklaring is nodig voor de inkomensafhankelijke huurverhoging van juli 2015.

Correcties 
In 2014 waren er al minder problemen met de registratie van woningen dan het jaar ervoor. Aedes raadt met name woningcorporaties die vorig jaar problemen hadden met onjuiste registratie aan om op tijd aan te kloppen bij de gemeente. Die kunnen correcties doorgeven aan de Belastingdienst.

RSIN-registratie en huurverhoging 
De Belastingdienst kan een huishoudinkomen alleen toetsen als het RSIN-nummer (Rechtspersonen Identificatie Nummer) van de aanvrager overeenkomt met het nummer waaronder de woning in de WOZ-administratie van de gemeente staat. Is dat niet het geval, dan verstrekt de Belastingdienst geen inkomensindicatie en kan de verhuurder het betreffende huishouden geen inkomensafhankelijke huurverhoging geven.

Praktische documentatie

  • Inkomensafhankelijke huurverhoging: zorgen dat RSIN goed staat (ICTU, januari 2014)Download pdf

Bron: Aedes

«  Nieuws overzicht..