HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Cursus Overlegwet in de DrietipCursus Overlegwet in de Drietip
Donderdag 29 september 2011 om 15:00 uur

 De samenwerkende Regionale Huurdersorganisaties (Gemert-Bakel, Deurne, Laarbeek en Boekel) hebben tijdens het laatste regio overleg besloten meer activiteiten gezamenlijk te ontplooien om kosten, tijd en energie te sparen.

De eerste gezamenlijke Woonbondcursus is een feit: op 29 septembe precies om 15:00 uur werden we door een bijzonder enthousiaste cursusleider Henk Stegink welkom geheten bij de cursus "Overlegwet - wat kunnen we ermee?". Als beginnende organisatie namen wij deel met zeven mensen deel aan deze happening; ook Deurne en Laarbeek waren rijkelijk vertegenwoordigd. Boekel moet helaas verstek laten gaan i.v.m. de personele capaciteit.

De cursus werd op een losse, maar zeer vakkundige wijze gegeven, waarbij een ieder ruimschoots in de gelegenheid werd gesteld vragen of cases voor te leggen. Deze werden automatisch gezamenlijk opgepakt en doorgenomen, zoals het een goed overlegorgaan betaamd. Vele zaken passeerden de revue, maar de nadruk werd telkenmale teruggelegd op de basis: Ken uw positie, en maak gebruik van de mogelijkheden die de wetgever biedt. Waarbij ik op dit punt alleen maar een diepe buiging kan maken voor de schier onuitputtelijke wetskennis van Henk; ongelooflijk wat die man weet en ook kan overbrengen.

De cursus werd opgedeeld in twee delen; het eerste deel bestond uit een uitgebreide kennismakingsronde, de inzet van de cursus, en vervolgens de inleidende theoretische uiteenzetting van de overlegwet an sich. Hierbij bleek al snel dat geen van alle deelnemers met het idee zat "dat kennen we al, weten we al", etc. Kennis is nooit voldoende aanwezig, dus iedereen heeft hier het nodige van opgestoken.

In het tweede deel werd de nadruk wat meer gelegd bij het interactief betrekken van de deelnemers aan de cursus. Vooral dit deel sprak de meesten van ons wel aan; Henk moest echt om 21:00 uur de cursus afronden om niet te gaan uitlopen. Van ons had dat wel gemogen, Henk....

Al met al een zeer geslaagde happening; een dergelijke uitwisseling van kennis en ervaring is een verrijking voor alle betrokkenen en zeer aan te raden voor iedereen die zitting heeft in een belangenorganisatie, bewonersraad, wijkraad etc. Wij zijn van zins deze ontmoetingen en cursussen tweemaal per jaar te laten plaatsvinden, waarbij we gaan proberen ons nog beter te wapenen in het overleg met de verhuurder, in ons geval dus Goed Wonen Gemert.

Rob van Jaarsveld

«  Nieuws overzicht..