HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Feestelijke start bouw OliemolenFeestelijke start bouw Oliemolen
Vrijdag 9 december 2011 om 00:00 uur

 Bron: www.goedwonengemert.nl

Feestelijke start bouw Oliemolen

09|12|2011  Op vrijdagmiddag 9 december was de feestelijke start bouw van het plan Oliemolen. Hans Vedder van Goed Wonen, wethouder Hoppezak en de kopers Van der Aa en Willems stortten gezamenlijk een betonvloer.

Hiermee is de bouw van het nieuwbouwplan dichtbij het centrum van Gemert gestart. Het gehele plan telt  74 woningen. Er komen 26 appartementen, 14 patiobungalows, 14 eengezinswoningen, 4 starterswoningen en 16 appartementen voor Stichting Casa.


Woningmarkt

Gezien de economische omstandigheden is de nieuwbouw van plan Oliemolen een impuls voor de woningmarkt in Gemert. Het plan bestaat uit koop- en huurwoningen. De verkoop is eind mei gestart. De verkoop verloopt goed ondanks de huidige woningmarkt. Vooral 55+-ers die belangstelling hebben voor een koopwoningen bij Oliemolen, hebben echter nog wel een probleem met het verkopen van hun eigen woning. Goed Wonen heeft daarom besloten om deze mensen tegemoet te komen. In overleg met makelaar Broeckx-Eijkemans biedt de corporatie diverse mogelijkheden om te helpen bij de verkoop van de woning.

Voortgang bouw

De bouw verloopt voorspoedig. Begin november was de werkelijke start bouw. Bij de starterswoningen zijn inmiddels de eerste muren geplaatst. De patiowoningen en eengezinswoningen volgen. Ook de bouw van de appartementen voor Stichting Casa is gestart. Begin januari start aannemer Huybregts Relou met de bouw van de 26 appartementen. Deze zullen ook als laatste opgeleverd worden. Het gehele plan wordt begin 2013 opgeleverd.

«  Nieuws overzicht..