HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Hoe klantvriendelijk is uw corporatie?Hoe klantvriendelijk is uw corporatie?
Dinsdag 4 juni 2013 om 00:00 uur

Hoe klantvriendelijk is uw corporatie?

Er is veel kritiek op het functioneren van de woningcorporaties. Terecht, er is veel fout gegaan, maar de negatieve beeldvorming verdoezelt wel dat veel corporaties het ook erg goed doen.

Op http://ikwilzorgelooshuren.nl kunt u nagaan hoe het er met uw corporatie voor staat. Corporaties met een KWH-keurmerk (het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector) krijgen voor de verschillende onderdelen van hun dienstverlening een rapportcijfer. Denk aan ‘contact’, ‘bereikbaarheid’, ‘woning zoeken’, ‘nieuwe woning’, ‘onderhoud’, ‘reparaties’ en ‘klachten behandelen’.

kwh award voor De Groene WaardenHet KWH meet de kwaliteit van de dienstverlening op drie verschillende manieren. Met vragenlijsten die aan willekeurig gekozen klanten worden voorgelegd, bijvoorbeeld over onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Door te bellen naar de corporatie en na te gaan hoe snel de telefoon wordt opgenomen, of niet eindeloos worden doorverbonden, en of er antwoord wordt gegeven op de vraag. En ten slotte wordt de informatie op de website beoordeeld, en de kwaliteit van e-mails en brieven.

De meest klantvriendelijke corporatie

Onlangs kreeg woningstichting De Groene Waarden (na een fusie nu  IJsseldal Wonen) de KWH-award 2012, omdat ze de meest klantvriendelijke corporatie van heel Nederland is. Het was de huurdersbelangenvereniging IJsseldal die de prijs overhandigde, om zo te laten zien dat zij de klantgerichtheid van hun verhuurder bijzonder waarderen. Woningstichting De Groene Waarden blijkt op de KWH Prestatie Index een score te hebben gehaald van 8,47. Een topprestatie, want de hoogste score in 2011 was een 8,22 voor Woningstichting Brummen.

Op de foto: Gerrit Denekamp (voorzitter van HBV IJsseldal) en Yolanda Winkelhorst, (directeur IJsseldal Wonen).
‚Äč

Bron: de Nederlandse Woonbond

«  Nieuws overzicht..