HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Huishoudens bezorgd over energierekeningHuishoudens bezorgd over energierekening
Maandag 15 oktober 2012 om 00:00 uur

Huishoudens bezorgd over energierekening

Bijna twintig procent van de Nederlandse huishoudens maakt zich zorgen over de vraag of men de toekomstige energierekening nog wel kan betalen. Door stijgende energiekosten verwacht een op de vijf huishoudens op andere uitgaven te moeten bezuinigen.

Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd onder 1038 huishoudens door onderzoeksbureau GfK.

Afbeelding: Week EnergierekeningOm huishoudens te helpen met energie besparen organiseert Milieu Centraal in samenwerking met de Woonbond en andere organisaties de Week van de Energierekening, die vandaag van start gaat. Een groot deel van de huishoudens heeft geen inzicht in eigen energieverbruik. 44 procent geeft aan niet te weten of men eind dit jaar moet bijbetalen voor de energierekening, of geld terugkrijgt. Dit aantal is nog hoger onder huurders (49%) en huishoudens met een laag inkomen (53%). Tijdens de Week van de Energierekening kunt u nagaan of uw verbruik gezien uw situatie hoog of laag is.

Grote bereidheid energie besparen

De bereidheid om het energieverbruik te verminderen is hoog, zo blijkt uit het onderzoek. 81% van de respondenten liet weten hier mee aan de slag te willen. Huishoudens willen vooral besparen door minder warm water te gebruiken en zuinigere apparaten te kopen. Tijdens de Week van de Energierekening kunnen huurders, eigen woningbezitters en verenigingen van eigenaren (VvE’s) deelnemen aan speciale acties om energie te besparen.

Huurders kunnen energie besparen

U kunt als huurder zelf maatregelen nemen zoals radiatorfolie plaatsen of de verwarming lager zetten, maar voor sommige (grotere) ingrepen zoals isolatie van de gevel of vervanging van de ketel, is de verhuurder aan zet. Hoe is die te bewegen tot het nemen van maatregelen? De Woonbond helpt u daarbij. Huurders kunnen opwww.bespaarenergiemetdewoonbond.nl zien of er anderen in hun omgeving zijn die actie willen ondernemen.

Prijsvraag

Daarnaast maken bewoners die deze week de campagnepaginawww.weekvandeenergierekening.nl bezoeken en meedoen aan de speciale prijsvraag kans op een cheque t.w.v. € 25.000,- voor energiezuinige apparatuur. Ook worden er 100 bespaarcadeaubonnen t.w.v. € 25,- verloot. Een kans om niet te missen, dus doe mee!

Week van de Energierekening

De Week van de Energierekening (15 tot en met 21 oktober) is een initiatief van Milieu Centraal, de Nederlandse Woonbond, Vereniging Eigen Huis, VACPunt Wonen, VvE Belang en Vastgoed Belang. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteunt het initiatief.

Zie ook:

Bron: de Nederlandse Woonbond

«  Nieuws overzicht..