HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Huur Woonbedrijf stijgt nietHuur Woonbedrijf stijgt niet
Vrijdag 13 maart 2015 om 08:00 uur

Huur Woonbedrijf stijgt niet

EINDHOVEN - Het Woonbedrijf, met zo'n 32.000 woningen veruit de grootste sociale verhuurder in de regio, heeft besloten de huur dit jaar niet te verhogen. Voor zover bekend is het Woonbedrijf de enige corporatie in het land die de nullijn vasthoudt. 

Tegelijkertijd meldt corporatie Thuis (actief in onder meer Eindhoven, Aalst en Waalre) dat ze met de huurders overlegt over een verlaging van de streefhuren van haar woningen. "Het is denkbaar dat onze totale huuropbrengst daalt", zegt directeur Lies de Groot. Rond de zomer wordt duidelijk of de aanpassingen doorgaan en wanneer die worden doorgevoerd.

Woordvoerder Luuk Peters van Wocom (Someren, Helmond, Cranendonck) verwacht dat meerdere sociale huurders het voorbeeld van Thuis volgen. "Het is het gevolg van het beleid van minister Blok van Wonen", zegt Peters.

De nullijn en een mogelijke huurverlaging gaan verder dan de recente prestatieafspraken die de Eindhovense corporaties met de gemeente hebben gemaakt. Daarin staat vooral een beperkte huurverhoging centraal.

 

Bron: ED

«  Nieuws overzicht..