HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Huurdersbelang Gemert-Bakel: Huurschuld woonwagenkampjes niet op ons bordHuurdersbelang Gemert-Bakel: Huurschuld woonwagenkampjes niet op ons bord
Donderdag 7 januari 2016 om 08:00 uur

Huurdersbelang Gemert-Bakel: 'Huurschuld woonwagenkampjes niet op ons bord'

 
GEMERT-BAKEL - De huurschuld van ruim een kwart miljoen euro van de woonwagenkampjes in Gemert en Bakel 'moet niet op het bordje van alle overige huurders komen te liggen'. Die oproep doet voorzitter Aard Pennings van de stichting Huurdersbelang Gemert-Bakel. 

De jarenlang opgelopen betalingsachterstand noemt hij 'een uitermate slechte zaak'. Pennings: "Ik hoor ook van andere huurders dat ze zich er zorgen over maken. Je kunt op je vingers natellen dat die gezinnen een kwart miljoen niet zomaar terug kunnen betalen. "

Goed Wonen
De gemeente Gemert-Bakel is eigenaar van de vier woonwagenkampjes in Gemert, Bakel en Handel. Het is de bedoeling dat wooncorporatie Goed Wonen die overneemt. De onderhandelingen zijn in volle gang en om die niet te verstoren willen beide partijen daar nu niets over zeggen.

"Dat was nieuw voor mij. Ik heb het in de krant moeten lezen", stelt Pennings. "We hebben recentelijk vragen gesteld aan Goed Wonen, en die heeft beloofd om pas de contracten te tekenen als er duidelijkheid is over de betaling van de achterstanden."

In gesprek
De betalingsachterstanden zijn niet van vandaag of gisteren. Het gaat om veertien gezinnen die in vijf jaar tijd een huurachterstand hebben opgebouwd van 277.134,15 euro. Dat verbaast Pennings. "Ik ben ook huurder. Als ik niet betaal, krijg ik een brief en als ik daarna nóg niet betaal moet ik mijn woning uit. Alle huurders horen gelijk behandeld worden."

Het gemeentebestuur zegt volop in gesprek te zijn met de woonwagenbewoners over de inning van de achterstallige huurpennningen. Bijvoorbeeld via betalingsregelingen.

Bron: ED.nl

«  Nieuws overzicht..