HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Huurverlaging voor 550 huurders Goed WonenHuurverlaging voor 550 huurders Goed Wonen
Donderdag 14 april 2016 om 08:00 uur

 

Huurverlaging voor 550 huurders

14|04|2016  Elk jaar ontvangen huurders van Goed Wonen eind april een brief met daarin een voorstel voor verhoging van de huurprijs per 1 juli. Dit jaar zal bijna één op de vijf huurders bericht krijgen dat hun huur wordt verlaagd.

Dit is het resultaat van een aantal goede gesprekken tussen Goed Wonen en Stichting Huurdersbelang Gemert-Bakel over betaalbare huren.Goed Wonen streeft naar een goede prijs-kwaliteit verhouding voor al haar woningen. In 2015 heeft Goed Wonen besloten de huur die hoort bij een bepaalde kwaliteit voor haar hele bezit te verlagen naar 65% van de wettelijk toegestane huurprijs die wordt bepaald door het puntensysteem. Zo blijven de woningen ook in de toekomst betaalbaar. Bij nieuwe verhuringen wordt de nieuwe huurprijs in één keer toegepast; bij bestaande huurders wordt deze geleidelijk doorgevoerd tijdens de jaarlijkse huurprijsaanpassing per 1 juli.

Huurverlaging
Huurders die in 2014 een laag inkomen hadden, krijgen per 1 juli een huurverlaging van maximaal 0,8%, als hun huidige huur meer dan 65% van de wettelijk toegestane huurprijs bedraagt (de gewenste verhouding tussen kwaliteit en huurprijs). Dit jaar betekent dat voor één op de vijf huurders een huurverlaging.

Inkomensafhankelijke huurverhoging
Voor een deel van onze huurders is de huurverhoging ook dit jaar afhankelijk van hun inkomen. Dit geldt voor huurders waarvan de huur van hun woning lager is dan 65% van de wettelijk toegestane huurprijs. 

Geen huurverhoging 
Huurders met een inkomen hoger dan € 34.678 en een woning waarvan de huur meer is dan 65% van de wettelijk toegestane huurprijs krijgen dit jaar geen huurverhoging.

30 april krijgt iedere huurder bericht
Uiterlijk 30 april ontvangen huurders van Goed Wonen Gemert een brief met daarin het voorstel voor de huurprijsaanpassing per 1 juli 2016. Huurders kunnen de wettelijk toegestane huurprijs voor hun woning zelf inzien op Mijn Goed Wonen.

Bron: Goed Wonen Gemert en Stichting Huurdersbelang Gemert-Bakel

 

«  Nieuws overzicht..