HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Lenteakkoord levert forse huurstijgingen opLenteakkoord levert forse huurstijgingen op
Donderdag 17 mei 2012 om 00:00 uur

Lenteakkoord levert forse huurstijgingen op

Door de onderhandelaars van VVD, CDA, D66, GL en CU zijn de hoofdlijnen van het Lenteakkoord verder uitgewerkt. Voor huurders bevat het Lenteakkoord slecht nieuws. Alle huurders gaan er door de maatregelen de komende jaren in koopkracht op achteruit.

Ondanks het koopkrachtverlies waar huurders mee te maken krijgen, toont het Lenteakkoord op geen enkel punt terughoudendheid ten aanzien van het huurbeleid. Woonbonddirecteur Ronald Paping: ‘Mijns inziens zouden de huren de komende jaren maar zeer beperkt mogen stijgen, gezien de offers die huurders toch al moeten brengen.

De Woonbond beschouwt de maatregelen als lapmiddelen, waarvan er niet een de woningmarkt beter zal doen functioneren. Voor het oplossen van de problemen op de woningmarkt is een integrale benadering nodig, inclusief het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek. Paping: ‘Dat is de enige manier om de vast zittende woningmarkt weer vlot te trekken. Het is de hoogste tijd om de woningmarkt in zijn totaliteit te hervormen, en fundamentele maatregelen te treffen.’

Het Lenteakkoord voor huurders

Bron: de Nederlandse Woonbond (www.woonbond.nl)

«  Nieuws overzicht..