HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Maak voor 1 juli bezwaar tegen de huurverhogingMaak voor 1 juli bezwaar tegen de huurverhoging
Dinsdag 23 juni 2015 om 12:00 uur

Maak voor 1 juli bezwaar tegen de huurverhoging

Bent u het niet eens met de huurverhoging die op 1 juli ingaat? Dan kunt u de komende dagen nog bezwaar maken. Na 30 juni kan het niet meer. U zit dan aan de huurverhoging vast.

Bezwaar maken tegen de huurverhoging kan op twee manieren. U stuurt uw verhuurder een brief met de reden(en) van uw bezwaar en blijft -als u dat wilt- de oude huurprijs betalen. Of u stuurt géén brief, maar maakt bezwaar door de oude huurprijs te blijven betalen.

Controle huurverhogingsvoorstelSchriftelijk bezwaar maken kan tot en met 30 juni. Uw bezwaarschrift moet vóór 1 juli in de brievenbus of mailbox van uw verhuurder belanden. De oude huurprijs blijven betalen kan tot het moment dat de huur van juli betaald moet zijn. Bij de meeste verhuurders is dat ook 1 juli. Als u per automatische incasso betaalt, zult u uw incasso-opdracht moeten intrekken, anders wordt het verhoogde bedrag automatisch van uw rekening afgeschreven. Na het intrekken van de incasso-opdracht moet u er natuurlijk wel aan denken de huur op een andere manier te betalen, bijvoorbeeld via een periodieke overschrijving.

Controleer of uw bezwaar kans maakt 

Voor u bezwaar maakt, raden we u aan om te controleren of uw bezwaar kans op succes heeft. Met de digitale check Controleer de Huurverhoging kunt u nagaan of het huurverhogingsvoorstel aan alle wettelijke vereisten voldoet. Als u met succes bezwaar kunt maken, toont het programma een bezwaarbrief die u kunt opsturen aan uw verhuurder.

Huurt u in de gereguleerde sector? 

Onze digitale check geldt voor zelfstandige woningen met een gereguleerd (niet-geliberaliseerd) huurcontract. Meestal zijn dit woningen met een kale huur tot € 710,68 per maand, maar er zijn ook woningen met een gereguleerd huurcontract die een hogere huurprijs hebben. Lees de infopagina huurliberalisatie als u niet weet of uw contract gereguleerd of geliberaliseerd is.

Bezwaar maken voor ingangsdatum huurverhoging 

Tegen een huurverhoging die per 1 juli ingaat moet u vóór 1 juli bezwaar maken. Als u na die tijd in actie komt bent u te laat. Voor huurverhogingen met een latere ingangsdatum hebt u uiteraard langer de tijd. Als uw huurverhoging bijvoorbeeld per 1 augustus ingaat, hebt u nog tot 1 augustus om bezwaar te maken.

Vragen of problemen? 

Wilt u persoonlijk advies over bezwaar maken tegen de huurverhoging? Neem contact op met de Huurderslijn (020-5517755) de telefonische ledenservice van de Woonbond. Om geholpen te kunnen worden aan de Huurderslijn moet u wel lid zijn (of worden) van de Woonbond. 

Bron: de Nederlandse Woonbond

 

«  Nieuws overzicht..