HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Meldactie zelfstandig wonen voor mensen met een beperkingMeldactie zelfstandig wonen voor mensen met een beperking
Maandag 18 juli 2016 om 16:00 uur

Meldactie zelfstandig wonen voor mensen met een beperking

18 juli 2016

Mensen met een beperking en chronisch zieken moeten vanwege het huidige overheidsbeleid langer zelfstandig blijven wonen. Maar lukt dit ook?

Rolstoelgebruiker in huis

Ieder(in), het Landelijk Platform GGz en de Patiëntenfederatie NPCF houden gezamenlijk een meldactie om ervaringen te verzamelen.  Woont u op een manier die goed bij u past? Krijgt u daarbij voldoende ondersteuning? Voelt u zich thuis in uw buurt? En is de woning voor u betaalbaar?

Ervaringen verzamelen

De drie organisaties krijgen regelmatig signalen dat er te weinig geschikte woningen zijn, dat het steeds moeilijker is om aanpassingen te regelen en dat het haast onmogelijk is om te verhuizen als iemands situatie verandert. Daarom willen ze zo veel mogelijk ervaringen verzamelen, zodat ze kunnen proberen zaken te veranderen.

Speciale aandacht voor jongeren

Het onderzoek is gericht op iedereen met een ziekte of beperking, maar heeft ook een aantal aparte vragen voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Jongeren hebben de laatste jaren met allerlei nieuwe regels te maken voor wonen, zorg en werk. Het zou kunnen dat zelfstandig wonen hierdoor veel moeilijker geworden is.

Doe mee

Heeft u zelf een beperking, chronische ziekte of psychische aandoening? Of bent u nauw betrokken bij de zorg voor iemand anders? Vul dan de digitale vragenlijst(externe link) in. De meldactie loopt tot en met half augustus. Vindt u het zelf invullen van een digitale vragenlijst lastig? Bel dan met 030-2356780 (op werkdagen van 9 tot 17 uur).

Bron: de Nederlandse Woonbond

«  Nieuws overzicht..