HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Meldpunt Donnerhuren geopendMeldpunt Donnerhuren geopend
Woensdag 29 februari 2012 om 00:00 uur

Meldpunt Donnerhuren geopend

Op het Meldpunt Donnerhuren kunnen huurders meldingen plaatsten als zij problemen ondervinden door de veel hogere aanvangshuren in schaarstegebieden.

Het meldpunt is een initiatief van het actiecomité Huurders Bedonnerd en wordt ondersteund door de Nederlandse Woonbond. Het meldpunt verzamelt verhalen van gedupeerde huurders om aan de politiek de gevolgen van dit slechte huurbeleid zichtbaar te maken.

huurder die verhuisboete krijgtOp 1 oktober 2011 heeft minister Donner de maximale huur van huurwoningen in 140 gemeenten met € 73 of € 123 per maand verhoogd. Afhankelijk van de WOZ-waarde per vierkante meter krijgen huurwoningen in deze gemeenten er 15 of 25 schaarstepunten bij. Hoe hoger de woningnood, hoe duurder de woning. Dat voelen starters en verhuizende huurders, die met de torenhoge huren te maken krijgen. Zittende huurders voelen het in eerste instantie niet.

Nog voor de invoering van de maatregel heeft het actiecomité Huurders Bedonnerd de minister gewaarschuwd dat deze maatregel er toe zal leiden dat niemand meer zal verhuizen. Daarnaast worden huurwoningen in bijvoorbeeld Amsterdam te duur voor huurders met een klein inkomen. Een gezin met een minimuminkomen zou in Amsterdam kleiner moeten wonen dan 42 m2 of naar elders verhuizen.

Meldpunt

Het actiecomité Huurders Bedonnerd wil dat deze slechte maatregel van tafel gaat. Op deze website kunnen mensen melden welke probleem er ontstaan door de te hoge huur. Het gaat dan om huurders met een huurcontract vanaf 1 oktober 2011 of huurders die willen verhuizen, maar de huren nu te hoog vinden. Het actiecomité zal deze verhalen verzamelen en aanvullen met gegevens over de verstopping op de huurmarkt en de Tweede Kamer de schadelijke gevolgen van dit huurbeleid laten zien.‚Äč

Ga naar www.meldpuntdonnerhuren.nl

Bron: De Nederlandse Woonbond (www.woonbond.nl)

«  Nieuws overzicht..