HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Meldpunt Huurverhoging verder als Meldpunt HuuralarmMeldpunt Huurverhoging verder als Meldpunt Huuralarm
Donderdag 11 juli 2013 om 16:00 uur

Meldpunt Huurverhoging verder als Meldpunt Huuralarm

Het meldpunt Huurverhoging gaat verder als meldpunt Huuralarm. De problemen als gevolg van de (on)betaalbaarheid van het wonen en het tekort aan betaalbare huurwoningen zijn zo enorm, dat een meldpunt noodzakelijk blijft. Huurders kunnen na 1 juli geen bezwaar meer maken tegen de jaarlijkse huurverhoging. Vandaar de nieuwe naam.

Met het meldpunt wil de Woonbond problemen van huurders inventariseren en voorbeelden uit de praktijk verzamelen. Dat levert munitie op om politiek Den Haag te ‘bewijzen’ dat het huidige huurbeleid niet deugt en moet worden aangepast.

Afbeelding: logo HuuralarmBehalve de problemen rond de betaalbaarheid van het wonen en het tekort aan betaalbare huurwoningen, kunnen huurders bij het meldpunt ook problemen melden rond de afhandeling van een bezwaar tegen de huurverhoging. Het adres isactiehuuralarm.nl/meldpunt.

Het belang van een meldpunt kan niet worden onderschat. De meldingen bij het meldpunt Huurverhoging over de onbetaalbaarheid van het wonen vertellen meer dan duizend beleidsuitspraken. En dankzij het meldpunt ‘Gluurvrije Verhuurders’ kon de Woonbond laten zien dat tientallen verhuurders weigerden om de gluurverhoging in te voeren. Dat stimuleerde andere verhuurders om zich op hun beurt de vraag te stellen of die inkomensafhankelijke huurverhoging wel echt nodig was.

Zestigduizend bezwaren huurverhoging

Ongeveer 60 duizend huurders hebben dit jaar bezwaar gemaakt tegen de jaarlijkse huurverhoging, veel meer dan in andere jaren het geval was. Dat bleek vandaag uit onderzoek van de Volkskrant onder 60 corporaties. Wie in de de bezwaarprocedure tegen problemen aanloopt kan daarvan melding maken bij het Meldpunt Huuralarm. Ook verwelkomen we meldingen van huurders die bezwaar hadden kunnen maken, maar dat niet hebben gedaan.
‚Äč

Bron: de Nederlandse Woonbond

«  Nieuws overzicht..