HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Nu aan Blok om huurakoord om te zetten in beleidNu aan Blok om huurakoord om te zetten in beleid
Dinsdag 30 juni 2015 om 14:00 uur

Nu aan Blok om huurakoord om te zetten in beleid

‘Nu ook een grote meerderheid van de corporaties instemt met het sociaal huurakkoord roepen we minister Blok om het akkoord dat gedragen wordt door huurders en verhuurders te omarmen en om te zetten in beleid. Om dit breed gedragen akkoord kan de politiek niet heen’

Zo reageert Woonbonddirecteur Ronald Paping op de uitslag van het Aedes congres vandaag, waar het huurakkoord met bijna tweederde van de stemmen werd aangenomen.

/pages/nieuws/images/kortNieuws/hurenbetaalbaar.jpgDe achterban van de Woonbond stemde afgelopen zaterdag al bijna unaniem in met het huurakkoord. De huren kunnen door het huurakkoord gemiddeld nog maar één procent boven inflatie stijgen. Paping: ‘Hiermee komt er eindelijk een rem op de enorme stijging van de huurprijzen en waarborgen we de betaalbaarheid van huren’ Begin juni bereikten Aedes en de Woonbond een onderhandelaarsakkoord. Nu leden van beide verenigingen met het akkoord hebben ingestemd, is de politiek aan zet. De leden van Aedes stemden met 63 procent van de stemmen in met het sociaal huurakkoord.

zie ook:

Bron: de Nederlandse Woonbond

«  Nieuws overzicht..