HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Ozb Gemert-Bakel 10 procent omlaagOzb Gemert-Bakel 10 procent omlaag
Woensdag 10 juni 2015 om 19:00 uur
GEMERT-BAKEL - Het financiële herstel in Gemert-Bakel lijkt door te zetten. Voor het college van B en W is dat reden om het tarief voor de onroerendezaakbelasting (ozb) met 10 procent te verlagen.

 

 

Daarmee lost coalitiepartij CDA een van haar verkiezingsbeloftes in. Ruim twee jaar geleden besloot het gemeentebestuur het tarief met 85 procent te verhogen. Een jaar later ging het met 4,5 procent weer iets omlaag.

Huizenprijzen minder gedaald

De ozb-inkomsten vallen dit jaar hoger uit dan verwacht, omdat de huizenprijzen minder gedaald zijn dan vorig jaar was ingeschat. De gemeenteraad besloot op donderdag 30 april dat dat geld terug moet naar de burgers. Die meevaller is al verwerkt in het lagere ozb-tarief van komend jaar. Dat zou dus eigenlijk 2,5 procent lager zijn. Naast lastenverlaging voor de burgers wil het college ook eenmalig extra geld vrijmaken voor de economische en de plattelandsontwikkeling. Bovendien krijgt Kunstlokaal - het kunstencentrum en cultuurloket voor Gemert-Bakel en Laarbeek - extra tijd om de opgelegde bezuinigingen te realiseren.

Bron: Eindhovens Dagblad

«  Nieuws overzicht..