HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Stemming over wet gluurverhoging uitgesteldStemming over wet gluurverhoging uitgesteld
Dinsdag 10 april 2012 om 18:00 uur

De Tweede Kamer heeft de stemming over het wetsvoorstel 5% extra huurverhoging uitgesteld. Het verzoek hierom van SP-Kamerlid Sadet Karabulut kreeg steun van PvdA, PVV, D66, GroenLinks, de Partij voor de Dieren en de ChristenUnie. CDA en VVD wilden wel vandaag stemmen.

Karabulut vroeg om uitstel omdat er ernstige uitvoeringsproblemen zijn ontstaan. Doordat de minister het wetsvoorstel gewijzigd heeft, is de grote meerderheid van verstrekte inkomensindicaties onbruikbaar geworden.

/pages/nieuws/images/kortNieuws/gluren.jpgDeze inkomensindicaties worden al sinds 1 februari door de Belastingdienst verstrekt, terwijl de wet nog niet is aangenomen.

Karabulut vroeg om een reactie van de minister hierop, en hield zich de mogelijkheid voor om het debat opnieuw te openen. Linda Voortman (GroenLinks) voegde hieraan toe dat 13 april de kortgedingrechter uitspraak doet in een zaak die vier huurders hebben aangespannen tegen de Staat vanwege het verstrekken van inkomensgegevens. Zij wil pas stemmen over de wet nadat de rechter uitspraak heeft gedaan.

Bron: De Nederlandse Woonbond (www.woonbond.nl)

«  Nieuws overzicht..