HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Tekort dreigt aan woningen gehandicapten in regio Eindhoven-HelmondTekort dreigt aan woningen gehandicapten in regio Eindhoven-Helmond
Dinsdag 23 juni 2015 om 08:00 uur

Tekort dreigt aan woningen gehandicapten in regio Eindhoven-Helmond

 
EINDHOVEN - De regio krijgt, zeker op termijn, te maken met een 'alarmerend' tekort aan woningen die geschikt zijn voor mensen die zich per rolstoel, rollator of scootmobiel moeten verplaatsen. Nu al is het voor deze ernstig mindervaliden moeilijk om een geschikte woning te vinden in Deurne, Gemert-Bakel, Geldrop- Mierlo, Heeze-Leende en Cranendonck.

Zonder ingrijpen ontstaat er in het jaar 2025 een tekort van 2000 woningen in de regio.

Onderzoek naar woningen voor mensen met mobiliteitsbeperking
Dat blijkt uit een onderzoek dat de Metropoolregio Eindhoven heeft laten doen. Onderzoeksbureau ABF heeft de vraag naar woningen voor mensen met een mobiliteitsbeperking vergeleken met het aanbod. Bij de lichtere beperkingen, als mensen aangewezen zijn op een wandelstok, is de conclusie geruststellend: nu en in de toekomst zijn er voldoende aangepaste woningen, zowel appartementen als eengezinswoningen. Daarbij gaat het bureau ervan uit dat de meeste eengezinswoningen door het aanbrengen van een traplift toegankelijk te maken zijn. Niet iedereen vindt dat een goede oplossing.

Dringende oproep richting gemeenten
Het Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven (PGE) onderschrijft de uitkomst en doet een dringende oproep richting de gemeente. "Mensen moeten langer thuis blijven wonen, maar dat moet natuurlijk wel kunnen'', zo laat Marianne Snoeijs weten. Zij vreest dat er in 2025 mensen tussen wal en schip vallen. Snoeijen geeft aan dat de gemeente Eindhoven wel gesprekken voert met woningbouwcorporaties om levensbestendige woningen te bouwen, maar dat het tempo te traag is.

Bron: ED.nl

«  Nieuws overzicht..