HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Vereniging Eigen Huis wil dat huurders dubbel betalenVereniging Eigen Huis wil dat huurders dubbel betalen
Vrijdag 28 februari 2014 om 17:00 uur

Vereniging Eigen Huis wil dat huurders dubbel betalen

Twee derde van de huiseigenaren wil dat huurders ozb gaan betalen. Dat zou blijken uit een peiling van Eigen Huis, de belangenvereniging van woningbezitters. De Woonbond wijst erop dat deze belasting al verdisconteerd is in de huurprijs. Huurders betalen er dus ook aan mee.

Onroerendezaakbelasting (ozb) is een belasting die door gemeenten wordt geheven van woningeigenaren. De peiling onder huiseigenaren was voor Eigen Huis aanleiding om er in het programma Nieuwsuur voor te pleiten dat huurders deze belasting ook gaan betalen.

Woningeigenaren realiseren zich blijkbaar niet dat huurders allang meebetalen aan deze gemeentelijke belasting. De ozb is een eigenarenheffing die ook door verhuurders wordt betaald. Uiteraard wordt deze belasting gewoon verdisconteerd in de huurprijs. Via de huur betalen huurders er dus al aan mee.

Kennelijk heeft Vereniging Eigen Huis zich vergist. Of wordt er doelbewust een verkeerd beeld geschetst? Vereniging Eigen Huis wil toch niet dat dat huurders die gemiddeld een lager inkomen dankoperss hebben) dubbel voor ozb worden aangeslagen?

Bron: de Nederlandse Woonbond

 

«  Nieuws overzicht..