HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Vernieuwde subsidie voor verduurzaming huurwoningenVernieuwde subsidie voor verduurzaming huurwoningen
Donderdag 30 juni 2016 om 10:00 uur

Vernieuwde subsidie voor verduurzaming huurwoningen

30 juni 2016

Vanaf 1 juli is het eenvoudiger voor woningcorporaties om bij de Rijksoverheid subsidie aan te vragen voor verduurzaming van hun woningvoorraad. Huurders kunnen hun verhuurder hierop wijzen. Dit is dé kans om woningen met een slecht energielabel op te laten knappen.

Groen wonen

De subsidie ‘Stimuleringsregeling energieprestatie huursector' (STEP) is bedoeld voor het energiezuiniger maken van bestaande huurwoningen en komt voort uit het Energieakkoord (2013). Er is voor woningcorporaties voldoende budget en tijd beschikbaar om een aanvraag te doen. Momenteel is er nog ruim 300 miljoen euro beschikbaar.

Laat verhuurder gebruik maken van nieuwe regeling


De Woonbond hoopt dat corporaties veel gebruik gaan maken van de zogenoemde STEP- subsidie. Deze subsidie bestond al eerder maar was tijdelijk stilgelegd door onregelmatigheden bij aanvragen. Nu zijn de voorwaarden gewijzigd en kunnen dus opnieuw aanvragen worden gedaan. Huurders doen er dan ook goed aan er bij hun verhuurder op aan te dringen dat deze gebruik gaat maken van de nieuwe STEP-regeling.

Energierekening omlaag en wooncomfort omhoog


De Woonbond vindt dat corporaties te weinig werk maken van energiebesparing en verduurzaming van hun woningvoorraad. Als zij niet meer gaan investeren dan ze nu doen, dan halen we de doelstellingen niet die zijn afgesproken in het Convenant Energiebesparing en het Energieakkoord. Voor de Woonbond is dat onacceptabel. Daarom is deze aangepaste stimuleringsregeling goed nieuws. Concreet betekent het namelijk meer geld voor extra investeringen. Door energiebesparende maatregelen in woningen gaat de energierekening omlaag en het wooncomfort omhoog.

Bron: de Nederlandse Woonbond

«  Nieuws overzicht..