HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Voortaan huurprijs per inkomenVoortaan huurprijs per inkomen
Donderdag 1 november 2012 om 00:00 uur

 

Voortaan huurprijs per inkomen

11|10|2012  Goed Wonen start deze week met het hanteren van verschillende huurprijzen voor dezelfde woning. Dit gebeurt bij een aantal woningen die we daarvoor hebben geselecteerd.

Waarom doen we dit?

Vanaf 1 januari 2011 mag Goed Wonen geen sociale woningen meer verhuren aan huishoudens die niet tot de primaire doelgroep behoren. Dit houdt in dat Goed Wonen geen woningen met een huur van minder dan €664,66 (de huurtoeslaggrens) mag verhuren aan huishoudens met een totaalinkomen van meer dan €34.085.

Huurwoningen voor mensen met hogere inkomens

Goed Wonen wil echter ook voor de huishoudens met een inkomen van meer dan €34.085 woningen kunnen aanbieden. Daarom hebben we ervoor gekozen om jaarlijks een aantal woningen (die op basis van het woningwaarderingstelsel boven de huurtoeslaggrens uitkomen) in de verhuur te brengen voor deze doelgroep. Deze woningen zullen wij dan ook gaan aanbieden met een dubbele huurprijs. Voor deze woningen geldt dan ook dat huishoudens met een inkomen boven de €34.085 als eerste in aanmerking komen voor dit aanbod. Dus: bij het bepalen van de rangorde van de reacties wordt eerst gekeken naar de hoogte van het inkomen en daarna naar de inschrijfduur.

Bepalen hoogte huur

De huur van een woning wordt bepaald op basis van het woningwaarderingssysteem. De woning krijgt voor verschillende onderdelen punten. Deze punten zijn de basis voor de hoogte van de maximaal redelijke huur. Op www.huurcommissie.nl staat meer informatie hierover.

De huurders van Goed Wonen betalen slechts een percentage van deze maximaal redelijke huur, dit is de streefhuur. Afhankelijk van de uitrusting van de woning bedraagt dit percentage 55, 60, 65 of 75 %. Alle huurders van Goed Wonen kunnen de puntenwaardering van hun eigen woning opvragen.

Bron: website Goed Wonen

«  Nieuws overzicht..