HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Nieuws

Wonen 4.0 voor huurdersWonen 4.0 voor huurders
Donderdag 24 mei 2012 om 00:00 uur

Wonen 4.0 voor huurders

Het akkoord wonen 4.0 dat woensdag is gepresenteerd levert veel reuring op. De Woonbond wordt overstelpt met vragen. Om huurders zo goed mogelijk te informeren is er nu een blog ‘Wonen 4.0 voor huurders’.

Op het blog wordt antwoord gegeven op veel gestelde vragen. Bezoekers die hun mening kwijt willen, kunnen dat op een forum. Er staan al een aantal vragen en stellingen waarop gereageerd kan worden, maar het is aan de bezoeker om daarop te reageren of een extra ‘thema’ toe te voegen.

In de publiciteit is het woonakkoord van de Woonbond, Aedes, de VEH en de makelaarsorganisaties overigens goed ontvangen. De Volkskrant kopte ‘Monsterverbond voor hervorming woningmarkt’ met als subkop ‘Met hun plan voor de woningmarkt hebben consumentenorganisaties woensdag het record “over je eigen schaduw heenspringen” verbroken’. Trouw bracht het nieuws onder de kop ‘Plan voor woningmarkt gaat ver’. De GPD bladen brachten het nieuw als ‘Huren en kopen komen dichter bij elkaar’.

Niet vrijelijk shoppen

Gelukkig wordt meestal benadrukt dat het om een totaalpakket gaat, waar de politiek niet vrijelijk uit mag shoppen. Dat de betaalbaarheid van het wonen voor de akkoordpartners belangrijk is, wordt minder genoemd. Ook blijkt dat de 2 % huurverhoging begrepen wordt alsof iedere huurder daarmee te maken krijgt. Dat is niet zo. De extra huurverhoging in de corporatiesector wordt gerealiseerd volgens de huursombenadering, waardoor kwaliteit en huurprijs aan elkaar gerelateerd blijven. En voor de commerciële sector biedt het akkoord minder ruimte om de extra huurverhoging op te leggen.

Bezoek Wonen 4.0 voor huurders

Bron: de Nederlandse Woonbond (www.woonbond.nl).

 

 

«  Nieuws overzicht..