HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Woonpartners Helmond: Noodkreet huurders richten aan politiekWoonpartners Helmond: Noodkreet huurders richten aan politiek
Vrijdag 20 februari 2015 om 16:00 uur

 

Woonpartners Helmond 'Noodkreet huurders richten aan politiek'

Steeds meer huurders hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen.


Steeds meer huurders hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen.
HELMOND – Huurders met de laagste inkomens zullen van de woningcorporaties in de regio Helmond deze zomer niet de maximale huurverhoging voor hun kiezen krijgen. Dat denkt Hans Vedder, directeur van woningcorporatie Goed Wonen in Gemert.

"Ik heb ook van mijn collega's in de regio begrepen dat ze niet het onderste uit de kan zullen vragen." Vedder zegt dit in reactie op de brief die acht huurdersbelangenorganisaties deze week hebben gestuurd naar de directies van corporaties in de Peelregio. Onder het mom 'de maat is vol' vragen ze er in de brief om de huurverhoging dit jaar te beperken tot één procent.

Gezamenlijke reactie
De meeste directeuren van corporaties in de Peelregio willen pas komende week met een gezamenlijke reactie komen op de brief van de huurders. Over twee weken worden besluiten genomen over de huren per 1 juli. De huurdersbelangenverenigingen vinden dat het na een stijging over 2013 en 2014 van opgeteld negen procent tijd is voor een pas op de plaats. Het wettelijk maximum voor een huurverhoging voor de hoogste inkomens is vijf procent.

Begrijpelijke zorgen
Ben Wouters, interim-directeur van Woonpartners in Helmond, wil wel kwijt dat hij begrijpt dat de huurdersorganisaties zich zorgen maken. "Maar het is de vraag of de hartenkreet niet beter tot de politiek gericht had moeten worden. De politiek heeft de corporaties de afgelopen jaren gedwongen de huren te verhogen. Het kabinet heeft gekozen voor het opleggen van een verhuurdersheffing die uit een verruiming van de huurverhoging betaald moet worden", zegt Wouters.

 

Bron: Eindhovens Dagblad

«  Nieuws overzicht..