HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenPublicatiesContactLinksFoto'sOverigArchiefDigitaal panel

 

Nieuws

Woonwagenbewoners met huurschulden in Gemert-Bakel mogen uitgezetWoonwagenbewoners met huurschulden in Gemert-Bakel mogen uitgezet
Donderdag 26 mei 2016 om 14:00 uur

 

 

Woonwagenbewoners met huurschulden in Gemert-Bakel mogen uitgezet

 
Foto's
 
1
 
 
REAGEER (1)

 

 

 
DEN BOSCH/GEMERT-BAKEL - Vier woonwagenbewoners met een forse huuurachterstand, mogen door de gemeente Gemert-Bakel worden uitgezet. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald.

 

 

 

 

Hun huurovereenkomst wordt ontbonden. De bewoners moeten de achterstallige huur aan de gemeente betalen en hun woonwagen en standplaats ontruimen.

Geen huisuitzetting
De gemeente heeft echter laten weten niet tot huisuitzetting over te gaan op voorwaarde dat de bewoners de maandelijkse huur gaan betalen. Ook moeten ze bereid zijn goede betalingsafspraken te maken om de huurschulden af te lossen.

De vier woonwagenbewoners hebben hun huur jarenlang niet betaald. Zij zouden de betaling hebben uitgesteld totdat de gemeente de gebreken aan de woonwagens zou hebben hersteld.

Vochtproblemen
Volgens gemeente was zij niet door de huurders op de hoogte gesteld van de gebreken. Omdat de woonwagenbewoners niet kunnen aantonen dat zij de gemeente wél hebben ingelicht, oordeelt de rechter dat de huurovereenkomst wordt ontbonden. Ook omdat de hoogte van de niet betaalde huur niet in overeenstemming is met de ernst van de gestelde gebreken (onder andere vochtproblemen, scheuren in de muren en plafonds, schimmelvorming, slechte afwatering, deuren en ramen die niet goed sluiten) en de mate van het gederfde huurgenot.

Bron: ed.nl

«  Nieuws overzicht..