HomeNieuwsBestuurWerkgroepenFeitenContactPrivacywetLinksFoto'sOverigArchiefDigipanel_Aanmelden

 

Allerlei leuke wetenswaardigheden uit en rondom onze huurdersgemeenschap kunnen hier worden geplaatst..... Ook die van u!


 

Vanwege de vele protesten vanuit de verhuurbranche ziet het kabinet af van de verhuurdersheffing. Dat liet minister Blik van Autorijden gisteren weten.
 
De verhuurdersheffing zou ingevoerd worden met het doel om in korte tijd de staatskas op orde te krijgen. Autoverhuurders gaven echter aan dat zij het niet mogelijk achtten om al het benodigde geld te innen. Daarop onderzocht het ministerie alternatieven. De oplossing kwam van minister Duizendpoot van Financiën. Hij deed inspiratie op tijdens een korte trip naar Cyprus.
 
“De overheid gaat nu een dertiende maand huur innen bij alle huurders van een auto. Autoverhuurders doen zelf de eerste twaalf maanden, de dertiende maand is voor ons”, aldus een enthousiaste minister Blik. Hij verwerpt de kritiek van de oppositie dat het kabinet opnieuw van koers verandert. “De huurders zijn niet duurder uit, ze betalen alleen meer. Deze maatregelen brengen de rust die nodig is om de woningmarkt uit het slop te halen. Voordeel is bovendien dat de opbrengsten niet eerst bij de autoverhuurders terecht komen. De kans is groot dat ze van die opbrengsten weer allemaal een boot gaan kopen”, zegt de minister.
 
Het IMF laat in een reactie weten dat zij het een 'passende maatregel' vindt. Ook de DNB, het CPB, en VNO-NCW zijn enthousiast. Autorijdend Nederland laat namens het CDA weten verheugd te zijn over de plannen. 


Passend grapje in deze tijd (met dank aan Spacemakers.nl):

"Minister Stof Blik van Autorijden gaat het scheefrijden aanpakken. Hij wil de motorrijtuigbelasting voor huurauto’s voortaan inkomensafhankelijk maken. Op die manier wil hij scheefrijders ontmoedigen om in goedkope huurauto’s te blijven rijden. “Ik zie het als een taak van de overheid om voor mensen te bepalen hoeveel geld zij uitgeven aan een auto. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen hier zelf keuzes in maken”, aldus de liberaal. Volgens hem komt het voor dat mensen met een goed salaris bewust in een goedkope auto rijden. "Terwijl deze auto's hard nodig zijn voor mensen met een lager inkomen", stelt de Minister.

De maatregel brengt de doorstroming op de automarkt weer op gang. Blik verwacht dat veel mensen zullen kiezen voor een koopauto. Dit is nodig want er staan momenteel erg veel auto’s te koop. Veel mensen kunnen geen nieuwe auto kopen zolang hun oude auto niet verkocht is.

Het kabinet moet nog een meerderheid zoeken voor dit plan in de Eerste Kamer. Fractievoorzitter Alexander Pechhulp van oppositiepartij D66 zegt niet enthousiast te zijn, maar het wel te gaan steunen als hij een keer met minister Blik op de foto mag."